AĞRI / TUTAK - 14 Nisan Ortaokulu

14 Nisan Ortaokulu

Yeni Mahalle 421. sokak No6 14 Nisan Ortaokulu Merkez/TUTAK
Vizyon
Öğrenmenin temel bir ihtiyaç olduğunu kabul ediyoruz. Velilerimizin sürekli okulumuzu ziyaret ederek veli öğretmen işbirliğini en iyi şekilde sağlamayı planlıyoruz.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, kendisi, ailesi ve çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü, paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, mutlu, okuduğu okula bağlı, laik gençler yetiştirmektir.
Başarılar
İlçemiz çapında düzenlenen Peygamberimizin hayatınız konu alan "Siyer" yarışmasında okulumuz 1.lik ödülünü almaya hak kazanmıştır. İlçemiz çapında düzenlenen Çanakkale konulu şiir ve resim alanlarında okulumuz öğrencileri 1. ve 2. olmuşlardır. İlçemiz genelinde yapılan Futbol Turnuvasında okulumuz öğrencileri 2. olmuşlardır. İlçe genelinde yapılan 15 Temmuz konulu şiir yarışmasında ilçe 1. olunmuştur.
Sabah 08:00 Ders Başlangıcı Akşam 16:10 Ders Bİtişi
Merkezi Kalorifer
Servis Bilgisi
Okulumuzda taşımalı eğitim sistemi uygulanmaktadır. Okulumuza 8 köyden öğrenci taşıyan 17 adet servis bulunmaktadır.
Tutak/AĞRI
Ağrı Merkeze 38 km
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz öğrencileri tamamen taşıma ile farklı köylerden gelmektedir. Her yıl düzenli olarak gelen 5. Sınıf öğrencilerimizin okuma ve bilgi zayıflığından dolayı öğrencilere ayrıca okuma yazma eğitimi verilmektedir. Bu nedenlerden ötürü sınav başarımız istediğimiz oranda değildir. Ancak her geçen gün daha azimli, daha istekli çalışmalar sürdürmekteyiz ve çok Kısa sürede sınav başarısında da ön sıralarda olacağımıza inanıyoruz.
İlçe futbol turnuvası ilçe 2.liği.
Proje Çalışmaları
Star isimli Araç Projesi İL 2.liği. Gezici Kütüphane ve Oyun Parkı Görsel Sanatlar Atölye Teklifi
E-Twinning çalışmaları devam etmektedir.